Kam se skříní na míru ve vašem bytě

Estimated read time 3 min read


Některé městské byty mají velmi úzké předsíně, jiné zas naopak zbytečně velké, kde by se mohl s trochou nadsázky zřídit i taneční parket. Kupříkladu pokud zavítáte do Opavy a navštívili byste někoho v centru města na Pekařské ulici, kde je stará činžovní zástavba, setkáte se tu s velmi malou a úzkou chodbičkou, ovšem ve stejném městě v Kylešovicích, na ulici 17. listopadu, objevíte v panelových domech docela prostornou chodbu čtvercového půdorysu, kterou by bylo možno smysluplně využít pro výstavbu vestavěné skříně. Zde se přímo nabízí mít veškerý úložný prostor v této části bytu a ušetřit tak místo v jednotlivých místnostech, které obýváte.

vestavěná skříň

Vaše ložnice a váš obývák tak budou prostornější a můžete si tu dovolit nainstalovat bytové doplňky s estetičtější hodnotou, než je nábytek, například obrazy, pokojové rostliny atp. Pokud tedy budeme uvažovat výstavbu vestavěné skříně v předsíni, můžete si tu dovolit experimentovat. V některých chodbách je možné umístit skříně v půdorysu do tvaru písmene L, jinde mohou být proti sobě a někde jen na jedné straně předsíně či chodby.

skříně na míru

Vhodné je opatřit tento nábytek patřičným osvětlením, například umístit na horní desku LED pásky, anebo zapuštěné podhledové žárovky GU-10, případně řešit osvětlení dalšími bodovými žárovkami ve stropě či na stěnách. Pamatujte také na to, že skříně na míru v předsíních uberou v prostoru světlo, a tak je rozumné právě tam volit světlé barvy posuvných dveří. U černých nebo jiných tmavých ploch si tu pak můžete připadat jako v temné kobce. Posuvné dveře hezky oživí i zajímavá fototapeta, která by mohla být orientována na přírodní motivy, například na mořskou lagunu, lesní palouk, květinový záhon, květnatou horskou louku, různé druhy ovoce atp. Fototapety také zkrášlí předsíně už jen tím, že na sebe vážou pozornost, a nebudete si tu připadat jako ve skladišti.

You May Also Like

More From Author