Půjčka dočasně pomůže

Estimated read time 3 min read


Podnikatelé žijí v jednom skoro začarovaném kruhu. Vydělávají peníze, které pak zčásti vkládají do své firmy, jež jim tím pádem vydělává další peníze, které opět zčásti končí v této firmě, a tak pořád dokola. Takový podnikatel tedy neživí jenom sám sebe. A také nevydělává peníze jenom proto, aby současně udržel v chodu i svůj podnik. Také musí vydělat na povinné odvody státu, na zdravotní a sociální pojištění, na mzdy svých zaměstnanců, na dodávky toho či onoho a podobně. Takže musí soukromé podnikání dost vynášet.

deset eur

Ale podnikatelé jsou závislí na situaci na trhu. Takže jim jejich práce nepřináší vždy takové zisky, jaké by byly potřeba. A když se dost nevydělá, je to zapeklitá situace, protože nikdo takovému podnikateli finančně nevypomůže, nikdo mu nedaruje ani korunu.

A když mu nikdo jenom tak nic nedá? Pak si musí majitel firmy někdy na svůj byznys peníze půjčit. Protože je to sice nedokonalé řešení, ale přece jenom je to pomoc. Dočasná, ale lepší než žádná.

Půjčku je ale třeba také dostat. A ani půjčky se nerozdávají jenom tak komukoliv. I ty je třeba si zasloužit, a to tím, že se poskytovatel některé z nich přesvědčí o schopnosti a ochotě podnikatele ji i s úroky splatit.

padesátky eur

A tak podnikatelé kontaktují banky, v nichž se snaží dostatečně prokázat své kvality. Když se jim to totiž podaří, dočkají se aspoň časově omezené pomoci v podobě podnikatelské půjčky. Ale co když o své bonitě přesvědčit nedokážou? Pak mají u bank po nadějích. A nezbývá jim nic jiného, než hledat jinou možnost. A když o tom tak přemýšlí, napadne někdy podnikatele v nesnázích i nebankovní hypotéka bez registru Hypotéka bez registru. A věřte mi, že to není špatný nápad. Protože jsou i nebankovní hypotéky vcelku výhodnými půjčkami, a navíc tu uspějí i nedokonalí žadatelé, mající klidně i jen jedinou přednost, jíž je vlastnictví nemovitosti. Protože nemovitá záruka = půjčka. A půjčka = naděje firmy na přežití. A proto jsou i nebankovní hypotéky pro podnikatele tak důležité.

You May Also Like

More From Author