Proč uspořádat firemní akci ve Vranově nad Dyjí

Estimated read time 2 min read


Vranov nad Dyjí je jedno z nejzajímavějších a nejkrásnějších míst střední Evropy, přesto se na něj poměrně často zapomíná vzhledem k pragocentrismu některých osob či zájmových skupin. Zahraniční turisté si také nejprve prohlédnou Staroměstský orloj, Pražský hrad, Český Krumlov a zámek v Hluboké nad Vltavou, a teprve pak se posouvají dál směrem na Moravu.

Vranovská přehrada

Jestliže uspořádáte firemní akce ve Vranově nad Dyjí a dáte této lokalitě přednost před výše uvedenými památkami, získáte tím některé zajímavé benefity.

Vranovská přehrada – voda ve vodní nádrži Vranov je velmi čistá a naprosto ideální ke koupání a k provozování vodních sportů. Kvalitu vody by mohli závidět i mnozí rekreanti z Máchova jezera, z pískoven v okolí Lužnice nebo z přehrady na Lipně. Kvalita vody je ve Vranovské přehradě pravidelně kontrolována Krajskou hygienickou stanicí a ta jí také hodnotí jako „velmi dobrou“.

zámek Vranov nad Dyjí

Hrad Bítov a zámek Vranov nad Dyjí – oba historické skvosty posloužily jako prostředí pro natáčení dvou kouzelných filmových pohádek – Tajemství staré bambitky a Nesmrtelná teta. Obě pohádky si v tomto prostředí můžete připomenout v rámci volného času i na firemní akci.

Národní park Podyjí – údolí řeky Dyje vytváří velmi malebný a působivý kaňon, kde naleznete tolik potřebný klid, což je v dnešní době to nejcennější, co si můžete přát. Lidé se obklopují mnoha předměty, rozličnou technikou, ale zapomínají, že mnohdy podléhají stresu a shonu. Je dobře, že firemní akce probíhá právě v místech, kde si snáze uvědomíte, jak zásadní je zejména ticho a malebná příroda. Až se vypravíte na některou z vyhlídek nad Dyjí, budete lépe chápat smysl života a hlavně jeho přirozenou krásu. Napříč Národním parkem Podyjí vedou značené turistické a cyklistické cesty, které směřují podél hranice s Rakouskem v místech, kde za socialismu stávala železná opona.

You May Also Like

More From Author