Představujeme vám injektážní kotvy Spiral Anksys

Estimated read time 3 min read


s set=UTF-8″>

Stalo se vám někdy, že jste se na procházkách městem nebo obcí setkali s poškozenou zateplenou domovní fasádou? Stává se to obvykle tam, kde stavebníci příliš nevěnují pozornost kotvení polystyrenu, a ten se pak časem uvolní ze zdiva nebo popraská a fasáda pak získá nevzhledný tvar. Správně ukotvit polystyren do jakéhokoli stavebního materiálu je základ výstavby zateplení objektu a my bychom si tu mohli připomenout technologii, která v tomto směru patří ke světové špičce.

zateplování domu

Jedná se o injektážní kotvy Spiral Anksys, jsou to duté síťované válce z pozinkované konstrukční oceli, které se provléknou předvrtaným otvorem a následně zajistí montážní pěnou. Kotvy jsou natolik spolehlivé a pevné, že udrží i silné vrstvy izolační hmoty ve spojení s obkladovým materiálem, například s kamenem. Můžete tedy tímto způsobem obehnat svůj dům například vrstvou minerální vaty nebo polystyrenu a jako krycí estetickou plochu použít obkladovou břidlici. Spojíte tím krásné s užitečným, dům bude dostatečně zateplený a jeho vzhled zároveň získá velmi atraktivní ráz.

lešení na domě

Kotvy Spiral Anksys se osvědčily ve stovkách, možná tisísích projektů, kde se počítá s tím, že budou stavby splňovat i velmi přísné požadavky na energetickou náročnost. Uplatní je lidé u novostaveb i u starších objektů, které dosud nejsou dostatečně zateplené, a kde zbytečně uniká teplo při vytápění, což pak ve finále navyšuje náklady z rodinného rozpočtu. A chcete-li tip na velmi úsporný topný systém, vsaďte na krb s výměníkem a suchým systémem podlahového vytápění, jehož působnost zesílíte právě zateplením domu se spolehlivým kotvícím systémem injektážních kotev Spiral Anksys.

Tímto způsobem lze topit i na rekreační chatě a můžete jí pak obývat celoročně. A třeba vás zláká bydlení v rekreační oblasti víc, než ve městě, a dáte mu přednost před městským shonem, chaosem a smogem.

You May Also Like

More From Author